Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potravinové právo v ČR a v zahraničí
Bilíková, Jana ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Snopková, Tereza (oponent)
Tato diplomová práce pojednává o potravinovém právu v České republice a zahraničí se zaměřením na úpravu v rámci Evropské unie. Jejím cílem je nejen uvedení do celkové problematiky potravinového práva představením základních právních pramenů a jejich nedávných významných změn, ale především se zaměřuje na označování potravin, právní aspekty výživy a úpravu potravinového práva ve Francii. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Marketingový výzkum v oblasti označování a balení potravin
Ševčíková, Lenka ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Plášková, Alena (oponent)
Cílem bakalářské práce je u vybraných potravin pomocí mystery shoppingu zhodnotit, jestli díky jejich umístění nedochází ke klamání spotřebitelů a zda výrobci u těchto potravinářský výrobků uvádějí všechny legislativně předepsané údaje. Dále bude v praktické části bakalářské práce pomocí dotazníkového šetření zanalyzováno povědomí českých spotřebitelů o označování potravin. Teoretická část shrnuje legislativu v oblasti označování a balení potravin, jsou zde sepsány povinné a dobrovolné údaje, které jsou na obalech potravin uvedeny, značení týkající se obalů a dozorové orgány, které zaštitují tuto oblast.
Označení původu výrobků a ochrana spotřebitele
Mžourek, Martin ; Hejda, Jan (vedoucí práce) ; Novotná, Eliška (oponent)
1. Cílem práce je analýza ochrany spotřebitele v potravinářství se zaměřením na nová pravidla v označování výrobků podle nového zákona o označování potravin. Práce přináší zhodnocení aktuálních zákonů a organizací, které se označováním výrobků zabývají. V případě, že byl nalezen nedostatek, je navrženo řešení, které vede ke zlep-šení a zjednodušení orientace zákazníka při nákupu zboží. 2. Součástí práce je dále vysvětlení základních pojmů, práv a povinností v rámci nové legislativy a hodnocení těchto nových ustanovení z hlediska spotřebitele. Současně budou uvedeny příklady, kdy dochází k porušení těchto pravidel. 3. Předmětem práce je především analyzovat aktuální problémy týkající se označení výrobků ve smyslu označení původu a obsahu výrobku v návaznosti na novou legisla-tivu. V rámci práce budou také uvedeny příklady nekalé soutěže. 4. Práce chce rovněž poukázat na to, co všechno může zákazník od označení potravin požadovat, a informovat o organizacích sloužících k ochraně spotřebitele.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.